Küpsetised

Põhjata köögiviljapirukas 

Toidutare, 15. detsember 2008, 13:26
Põhjata köögiviljapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt valmistatav pirukas on kindel naispere lemmik.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Sibul
1 tk punane paprika
200 g värsked šampinjonid
1 tk keskmine suvikõrvits
1 küüs Küüslauk
2 sl õli
6 tk muna
1 dl kohvikoor
200 g riivjuust
300 g mozzarella juust
5 dl ühe päeva vanused saiakuubikud
1.25 tl sool
Must pipar
või vormi määrimiseks.

Valmistamine
Puhasta ja tükelda sibulad. Puhasta paprika, seened ja suvikõrvits ning lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta sibulat koos tükeldatud küüslauguga madalal kuumusel õlis. Mõne minuti pärast lisa ülejäänud köögiviljad ja kuumuta 4-5 minutit keskmisel kuumusel. Vahusta suures kausis munad ning lisa koor. Lisa mõlemad juustud (mozzarella lõika kuubikuteks), saiakuubikud, sool, pipar ja köögiviljasegu. Vala suurde 26 cm läbimõõduga kõrge äärega võitatud vormi. Küpseta ahjus 200°C juures 1 tund. Enne tükkideks lõikamist lase 15 minutit jahtuda. Serveeri rohelise salati ja singiviiludega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee