Kiudainerikkad toidud

Pühapäevane seenepirukas 

Toidutare, 27. september 2008, 19:35
Pühapäevane seenepirukas Jaan Heinmaa
Maitsev juustupõhjaga seenepirukas on sügiseti seenesõprade lemmik.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g või
1 dl riivjuust
2 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 sl külm vesi
TÄIDIS
3 dl värsked või kupatatud seened
3 sl või
Valge pipar
Sidrunipipar
sool
2 tk muna
2 dl kohvikoor
2 dl riivjuust
1 tk Paprika
1 dl hakitud petersell
2 tk Sibul

Valmistamine
Näpi või kuivainetega. Lisa vesi ja sega tainas ühtlaseks. Pane täidise valmistamise ajaks külmikusse. Vajuta tainas õhukese kihina 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta praeahjus 200°C juures 10 minutit. Kuumuta hakitud sibulat võis. Lisa peeneks hakitud seened. Maitsesta segu piparde ja soolaga. Sega omavahel munad, koor, riivjuust, kuubikuteks lõigatud paprika ning hakitud petersell. Lisa seene-sibula segu. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee