Kiudainerikkad toidud

Rukkijahuvaht jõhvikate ja meega 

Toidutare, 25. mai 2005, 00:50
Eesti rahvusroog noorte kokkade tõlgenduses.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.25 dl vesi
0.25 dl metsmarjamahl
0.5 sl mesi
0.125 dl Rukkijahu
0.25 sl jõhvikatest pressitud toormahl
0.125 tk Sidrun
serveerimiseks vahukoor

Valmistamine
Pange vesi keema, lisage mesi ja pool mahlast. Segage jahu vähese veega ning lisage mahla-veesegule. Pidevalt segades laske jahul paisuda. Valmis pudrule lisage riivitud sidrunikoor ja ülejäänud mahl (metsmarja- ja jõhvika). Jahutage ning vahustage kohevaks vahuks. Serveerige pokaalis. Pokaali põhi kaunistage vahukoorega tulbiõie kujuliselt ja pange sellesse rukkijahuvaht. Kaunistage melissilehe ning küpsetatud odrajahupulgakesega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee