Kiudainerikkad toidud
25. mai 2005, 00:50

Rukkijahuvaht jõhvikate ja meega

Eesti rahvusroog noorte kokkade tõlgenduses.

Kogus: ühele

Koostisosad
0.25 dl vesi
0.25 dl metsmarjamahl
0.5 sl mesi
0.125 dl Rukkijahu
0.25 sl jõhvikatest pressitud toormahl
0.125 tk Sidrun
serveerimiseks vahukoor

Valmistamine
Pange vesi keema, lisage mesi ja pool mahlast. Segage jahu vähese veega ning lisage mahla-veesegule. Pidevalt segades laske jahul paisuda. Valmis pudrule lisage riivitud sidrunikoor ja ülejäänud mahl (metsmarja- ja jõhvika). Jahutage ning vahustage kohevaks vahuks. Serveerige pokaalis. Pokaali põhi kaunistage vahukoorega tulbiõie kujuliselt ja pange sellesse rukkijahuvaht. Kaunistage melissilehe ning küpsetatud odrajahupulgakesega.