Lõunasöögi retseptid

Keedetud sealiha köögiviljadega 

Toidutare, 25. mai 2005, 00:41
Keedetud sealiha köögiviljadega. Eesti rahvusroog noorte kokkade tõlgenduses.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g läbikasvanud sealiha
2.5 dl vesi
0.25 tk suur sibul
petersellivarred
sool
0.25 tk *väike kapsapea
1 tk Porgand
0.25 tk väike kaalikas
2 tk kartul
0.5 dl *kohvikoor
0.5 dl lihakeeduleem
12.5 g petersellilehed
MESI
pipar
Küüslauk

Valmistamine
Pange keeva vette liha keema, eemaldage vaht ja keetke tasasel tulel. Lisage keeduvette peterselivarred ja röstitud sibul, maitsestage soolaga. Keetke liha poolpehmeks. Tükeldage kaalikad ja porgandid suuremateks viiludeks, kapsas lohkudeks ja kartul tünnikesteks. keetke lihakeeduleemes valmimisjärjekorras (kaalikas + porgand + kapsas + kartul) kõik pehmeks. Kastet tehes keetke kaste hakitud petersellilehtedega ja segage saumikseriga ühtlaseks, nii et jääks ilus ühtlaselt roheline kaste. Maitsestage. Serveerige praetaldrikul. Taldrikule valage põhjaks roheline kaste, keskele kapsalohk, sellele lihalõigud, lihalõikudele asetage pooleks lõigatud ja pipraga maitsestatud mees karamellistunud küüslauk. Liha kõrvale asetage keedetud köögiviljad ja hakitud petersellis veeretatud kartulitünnid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee