Lõunasöögi retseptid

Mantud 

Toidutare, 24. mai 2005, 23:38
Korea roog. Nuudlitainast taskud toore liha-kapsa-sibula täidisega. Mantusid süüakse salatitega. Erilise maitse annab neile tšillikaste, mida on lihtne ise valmistada.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g jahu
1 tk muna
1 dl vesi
sool
500 g *liha
150 g Valge peakapsas
3 tk Sibul
sool
Must pipar

Valmistamine
Täidise jaoks lõigake toores liha hästi peenetks ribadeks, segage hakitud sibula, kapsa, soola ja pipraga. Segage veetsm jahust, munast ja soolast sitke nuudlitainas. Rullige see hästi õhukeseks. Lõigake tainast ümbrikud mille keskele asetage paar lusikatäit täidist. Seejärel kuumutage mantusid aurus umbes 30 minutit. Mantusid süüakse salatitega, erilise maitse annab neile tšillikaste, mida serveeritakse pisikeses kausis. Tšillikastme tegemiseks ajage tšillikaun läbi hakklihamasina ning lisage nii palju õli, et kaste saaks paraja paksusega.