Kalatoitude retseptid

Lõhevokk 

Toidutare, 24. mai 2005, 22:30
Aasiapärane lõhevokk.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
125 g lõhefilee
0.25 tl sool
0.125 tl purustatud must pipar
12.5 g mandlid
0.25 küünt Küüslauk
1 tk Varsseller
Ingver
37.5 g Porgand
0.25 tk punane paprika
õli
0.75 sl sojakaste
vesi

Valmistamine
Eemalda lõhel nahk ja lõika kala umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks, riputa peale soola ja pipart. Hoia mandleid veidi aega kuumas vees (nii on neid kergem puhastada ja ka maitse tuleb paremini esile). Koori ja viiluta mandlid. Haki küüslauk peeneks, viiluta varsseller. Puhasta porgandid ja lõigu need hästi peenteks ribadeks. Puhasta paprika seemnetest ja lõigu peenteks viiludeks. Kuumuta pannil õli. Pane köögiviljad, hakitud küüslauk ja riivitud ingver pannile. Kuumuta pidevalt segades 2-3 minutit. Lõpuks lisa ka lõhekuubikud ja kuumuta veel veidi, kuni lõheliha muutub valkjasroosaks. Maitsesta rooga sojakastmega, viimasena lisa hakitud mandlid. Serveeri näiteks riisinuudlitega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee