Küpsetised

Õunapitsa 

Toidutare, 24. mai 2005, 21:41
Õunapitsat võib serveerida jäätise või vaniljekastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g pärmi-lehttainas
8 tk keskmine õun
Kaneel (jahvatatud)
1 sl sulavõi
4 sl suhkur
200 g jäätis (vanilje-,õuna-vm)

Valmistamine
Kuumuta ahi 180°C-ni. Koori ja viiluta õunad, puista suhkru ja kaneeliga üle ning lase kuni 20 minutit toasoojas seista. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Rulli tainas ühtlase kihina laiali ja lõika neli alustassisuurust ketast. Aseta tainakettad küpsetuspaberile, määri need sulavõiga ja tee kahvliga augud - nii küpseb tainas ühtlasemalt. Pane plaat ahju ja küpseta kuni 10 minutit. Võta pitsakettad ahjust välja ning kata need õunaviiludega. Jälgi, et õunaviile jaguks ühtlaselt. Vajadusel võid maitsestada veel kaneeli ja suhkruga. Pane uuesti ahju ning küpseta kuni 20 minutit, ehk kuni õunad on kenasti küpsenud. Serveeri soojalt, veidi suuremal taldrikul ja aseta igale kettale jäätisepall. Kaunista mündi- või melissilehega. Jäätise asemel võid õunapitsat serveerida ka vaniljekastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee