Lõunasöögi retseptid

Spargli-seenesalat 

Toidutare, 24. mai 2005, 20:06
Kevadine sparglisalat austerservikute ja läätsedega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
25 g punased läätsed
50 g valged sparglivarred
62.5 g Austerservik
0.25 sl või
0.125 tk friseesalat (käharendiivia)
0.5 tk keskmine tomat
0.5 tk muna
0.5 sl *palsamäädikas
12.5 g päevalilleõli
sool
purustatud must pipar

Valmistamine
Loputa läätsed ja keeda neid kergelt soolases vees 8-10 minutit. Kalla vesi ära ning jäta läätsed jahtuma. Puhasta spargel koorimisnoaga liigsest paksust koorest, pane soolaga maitsestatud vette ja lase veel vaid keema tõusta. Kalla vesi ära ning lase sparglil jahtuda. Puhasta seened, lõika väiksemateks tükkideks ja kuumuta pannil rasvaines umbes 5 minutit, maitsesta soola-pipraga. Loputa salat ning rebi väiksemateks tükkideks, jaga taldrikutele. Kasta tomatid korraks keeva vette, eemalda nahk ja lõika sektoriteks. Keeda kanamunad kõvaks, puhasta ning lõika pikuti pooleks. Sega valmis ka kaste ja vala pool sellest tükeldatud salatilehtedele. Jaota spargel, seened ja tomatisektorid salati peale, puista peale läätsed ning pane keskele pool kanamuna. Kalla peale ülejäänud kaste ja serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee