Küpsetised

Krõbe kartulipirukas 

Toidutare, 15. märts 2011, 12:09
Krõbe kartulipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Lehttainast kartulipirukas on meeldivalt krõbe, täidis mahlane ja maitsev.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
1 kg *kartulid
3 tk muna
4 dl kohvikoor
1 sl sinep
1.5 tl sool
0.5 tl jahvatatud must pipar
1 dl riivjuust

Valmistamine
Lõika lehttainast välja ümmargune põhi sellise arvestusega, et see kataks ka vormi ääred. Pane tainaplaat vormi. Pese, koori ja viiluta kartulid. Vahusta ülejäänud täidise ained (välja arvatud juust). Lisa kartuliviilud ja sega. Tõsta kartulid tainale ja vala üle munatäidisega. Vajuta kartuleid veidi. Riputa üle riivjuustuga. Küpseta ahju allosas 200°C juures 50-60 minutit, kuni kartulid on pehmed. Kui kasutad keedetud kartuleid, küpseta pirukat 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee