Singi-mozzarellapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. november 2008, 12:43

Singi-mozzarellapirukas

Pune annab singi-juustupirukale meeldiva maitsenüansi, mõnusalt krõbe tainas täiendab seda veelgi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
150 g või
1 dl kiirkartulipudrujahu
1.5 dl nisujahu
1 sl külm vesi
200 g *singiviilud
1 purk (290 g) viilutatud šampinjonid
3 tk muna
2 dl vahukoor
1.5 sl Pune
Must pipar
300 g mozzarella juust

Valmistamine
Sega omavahel toasoe või, kartulipudrujahu ja nisujahu. Lisa külm vesi ja sega, kuni tainas on ühtlane. Suru see 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks viiluta sink ja nõruta šampinjonid. Sega omavahel munad ja vahukoor. Lisa pool riivitud mozzarella juustust. Pane põhjale singiviilud ja seened. Riputa üle pune ja musta pipraga. Vala peale juustu-piima-muna segu. Puista peale teine pool riivitud mozzarella juustust. Küpseta ahju allosas 175°C juures 40 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.