Kalatoitude retseptid

Suitsulõhepirukas 

Toidutare, 27. mai 2008, 10:31
Kohupiima muretainaga lõhepirukas viib lausa keele alla.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
125 g kohupiim
125 g või
2 dl jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
sool
2 sl *õli
1 tk Porrulauk
300 g kuumsuitsulõhe või -forell
Aedtill
0.25 tl Valge pipar
sool
4 dl riivjuust
3 tk muna
2 dl kohvikoor

Valmistamine
Sega toasoe või kohupiimaga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, maitsesta vähese soolaga ja sega ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas sõrmedega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Viiluta porru ja pruunista õlis. Puhasta ja tükelda kala. Vahusta munad koorega. Lisa riivjuust, maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga. Kata tainas porru ja kalatükkidega. Vala üle muna-juustu-koore seguga. Küpseta ahjus 200°C juures 40 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.