Lõunasöögi retseptid

Sparglisalat II 

Toidutare, 3. mai 2005, 15:38
Sparglisalat muna ja peterselliga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g roheline ja valge spargel
sool
1 tk šalottsibul
2 sl veiniäädikas
1 sl sidrunimahl
0.5 tl suhkur
sool
värskelt jahvatatud must pipar
5 sl päevalilleõli
2 tk muna
1 kimp Petersell
0.5 tk peasalat

Valmistamine
Koori sparglid, murra tükkideks ja keeda kergelt soolases vees 12 minuti jooksul poolpehmeks. Salatikastme jaoks koori ja haki peeneks šalottsibul, sega veiniäädika, sidrunimahla, suhkru, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning klopi sisse õli. Kalla salatikaste soojadele nõrutatud sparglitele ja lase kaane all paar tundi tõmmata. Keeda munad kõvaks, "ehmata" külma veega, koori ja haki. Pese ja kuivata petersell, haki peeneks. Riputa hakitud muna ja petersell sparglitele. Pese ja nõruta salat, lõika ribadeks ja jaota taldrikutele. Aseta sparglisalat salatilehtedele.