Kalatoitude retseptid

Kirju salat kammkarpidega 

Toidutare, 3. mai 2005, 15:20
Värvikas salat vermutis hautatud kammkarpidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk väike salatsigur
1 tk väike punasigur
0.5 tk punane paprika
2 sl šerriäädikas
0.25 tl Dijoni sinep
sool
värskelt jahvatatud must pipar
1 tk šalottsibul
4 sl kreeka pähkli õli
300 g külmutatud kammkarbid
20 g või
5 sl kuiv vermut

Valmistamine
Lõika salatsigurist kiilukujuliselt välja juurikas, eralda paar ilusat lehte ja pane kõrvale, ülejäänud lõika ristiviiludeks. Puhasta ja pese punasigur ning rebi lehed suupärasteks tükkideks. Pese, puhasta ja lõika paprika väga väikesteks kuubikuteks. Sega äädikas, sinep, sool ja värskelt jahvatatud must pipar kokku salatikastmeks. Koori ja haki šalottsibul ning lisa kastmesse, klopi sisse õli. Sulata ja viiluta kammkarbid. Sulata pannil või ning prae selles kergelt kammkarpe. Vala peale vermut ja hauta kaane all 2 minutit. Sega salat kastmega ja jaota taldrikutele. Aseta taldriku serva kammkarbid. Redutseeri (keeda kokku) karpide keeduvedelikku ja lisa igale portsjonile 1 tl. Garneeri kõrvalepandud salatsiguri lehtedega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee