Lõunasöögi retseptid
3. mai 2005, 13:41

Peedisalat III

Peedi-kartuli-sellerisalat hapukoorekastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g Peet
250 g Juurseller
250 g kartul
1 tl vedel mesi
1 tl Mädarõigas
3 sl puuviljaäädikas
sool
5 sl sojaõli
4 sl hapukoor
1 pott Kress-salat
100 g päevalilleseemned
värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine
Pese peedid, juurseller ja kartulid. Keeda iga juurvilja eraldi umbes 20 minutit, seejärel koori. Lõika peedid kangideks, seller ja kartulid kuubikuteks. Sega salatikausis kokku mädarõigas, mesi, äädikas, sool ja värskelt jahvatatud must pipar. Klopi sisse õli ja hapukoor. Vala kaste salatiainetele ja jäta umbes 1 tunniks seisma. Kaunista salat salatkressilehtedega. Kuivrösti pannil päevalilleseemned ja puista salatile.