Küpsetised

Rabarberi-pähklipirukas 

Toidutare, 3. mai 2005, 10:11
Muredat pähklimaitselist tainast katab pehme mahlane kate, millele rabarberid annavad meeldivalt hapuka maitse.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 dl kreeka pähklid
4.5 dl nisujahu
1.5 dl suhkur
100 g või
2 tk munakollane
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
750 g *tükeldatud rabarberid
2 dl suhkur
1 tl Sidrunikoor
0.25 tl sool
2 tk muna
1 tk munakollane
3 dl vahukoor
2 sl maisitärklis

Valmistamine
Taina valmistamiseks haki kreeka pähklid. Lisa jahu ja suhkur ning sega. Lisa tükeldatud või, munakollased ja vanillsuhkur. Sega ühtlaseks puruks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja külgedele. Torka tainasse kahvliga augud. Küpseta ahjus 220°C juures 12-15 minutit. Jahuta. Alanda ahju temperatuuri 200°C-ni. Sega tükeldatud rabarberid, suhkur, riivitud sidrunikoor ja sool. Vala põhjale. Kastme valmistamiseks klopi lahti munad ja munakollased. Lisa koor ja maisitärklis. Sega ja vala rabarberitele. Kata ääred fooliumiga ning küpseta 1 tund. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee