Küpsetised

Seenelise sügispirukas 

Toidutare, 2. september 2008, 14:39
Seenelise sügispirukas Jaan Heinmaa
Seenesõbrale sobiv sügispirukas, millele lisavad mahlasust köögiviljad ja riis.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
5 dl *metsaseened
1 sl õli
1 tk Rullkõrvits
2 tk Porgand
1 dl keedetud riis
2 küünt Küüslauk
0.5 tl Must pipar
1 tl sool
hakitud murulauk
2 dl *hapukoor
200 g maitsestatud toorjuust (pipra,küüslaugu vmt)
1 tk muna

Valmistamine
Rulli tainas lahti, tõsta võitatud vormi põhja ja äärtele ning torka kahvliga sisse mõned augud. Küpseta põhja ahjus 200°C juures 10 minutit. Riivi suvikõrvits ja porgandid jämeda riiviga ning prae pannil kergelt läbi. Haki seened ja pruunista ka need kergelt pannil. Keeda ja kurna riis. Sega omavahel seened, köögiviljad, riis ja maitseained ning kalla segu tainale. Sega toorjuust, hapukoor ja muna ning kalla täidisele. Küpseta veel 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee