Prantsuse köök

Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine 

Lia Virkus, 15. märts 2011, 12:29
Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine 
Klassikaline prantsuse pirukas Quiche Lorraine, mida võid valmistada mitmes väikeses või ühes suures vormis. Maitseb hästi nii külmalt kui ka kuumalt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl Jahu
150 g Või
0.5 tl Sool
2 sl Vesi
KATE
3 tk Muna
3.5 dl Rõõsk koor
1 tk Suur sibul
0.5 tl Sool
Valge pipar
2 dl Riivjuust
200 g Sink

Valmistamine
Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee