Linnuliha retseptid

Broileripirukas 

Toidutare, 12. august 2008, 12:53
Broileripirukas Jaan Heinmaa
Kõige parem on pirukas äsja ahjust võetuna ja koos toorsalatiga. Nii on see toitvaks kõhutäieks kogu perele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
või tee ise tainas
250 g või
4 dl nisujahu
250 g kohupiim
0.5 tl sool
1 tk *grillkana
1 purk (185 g) viilutatud šampinjonid
1 tk väike porru
1 tk Paprika
100 g külmutatud herned
3 dl riivjuust
2 tk muna
1 tl sool
1 tl Paprika (jahvatatud)
1 tl Sidrunipipar
määrimiseks muna

Valmistamine
Näpi rasvaine ja jahu. Lisa sool ja kohupiim ning sega ühtlaseks tainaks. Lase seista külmas vähemalt 30 minutit. Puhasta grillkana nahast ja luudest. Lõika liha väikesteks tükkideks. Tükelda porru ja paprika. Rulli tainas lahti ja kata 2/3 tainaga ümmargune või piklik ahjuvorm. Lao põhjale porru, paprika, seeneviilud, herned ja kanatükid. Raputa vahele riivjuustu. Vahusta munad ja maitsesta soola, sidrunipipra ja paprikapulbriga. Vala vormi. Kata pirukas ülejäänud tainaga. Kaunista tainaribadega. Määri pealt munaga. Torka kahvliga augud sisse. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee