Küpsetised

Köögiviljapirukas punapeediga 

Toidutare, 23. september 2008, 12:13
Köögiviljapirukas II Jaan Heinmaa
Punapeediga köögiviljapirukas maitseb kõige paremini ahjusoojana.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g või
3 dl jahu
50 g hakitud kreeka pähklid
4 sl vesi
sool
200 g *šampinjonid, austerservikud või muud seened
1 tk Sibul
1 tk Rullkõrvits
1 küüs Küüslauk
1 tl sool
0.5 tl Must pipar
1 dl vahukoor
2 sl või pruunistamiseks
2 tk väike keedetud ja riivitud peet
3 dl riivjuust

Valmistamine
Taina valmistamiseks haki või ja jahu noaga hästi peeneks puruks. Lisa hakitud pähklid, sool ja vesi ning suru kokku tainaks. Pane umbes pooleks tunniks külma. Rulli tainas ja suru 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele. Torka kahvliga põhjale augud ning küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Täidise valmistamiseks haki sibul ja hauta 1-2 minutit võis. Lisa viiludeks lõigatud suvikõrvits ja seened. Pruunista 5 minutit. Sega hulka koor, purustatud küüslauguküüs, sool ja pipar. Jahuta. Kata pirukapõhi riivitud peediga. Vala peale täidis. Riputa üle riivjuustuga. Küpseta ahjus 225°C juures 25 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee