Kreeka köök

Kreeka juustupirukas 

Toidutare, 4. jaanuar 2008, 15:47
Kreeka juustupirukas 
Mahlane ja mõnus pirukas klaasi veini kõrvale.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 dl kiirkartulipudrujahu
2 dl nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
100 g külm või
1 dl külm vesi
2 sl *õli
200 g Sibul
2 küünt Küüslauk
1 tk punane või kollane paprika
Must pipar
0.5 tl Ürdisool
0.5 tl Pune (kuivatatud)
3 tk Tomat
200 g feta juustu kuubikud
Petersell
2 dl kohvikoor
3 tk muna
15 tk mustad oliivid

Valmistamine
Sega kuivained koos võiga köögikombainis. Lisa külm vesi ja sega kiirelt tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Tõsta pooleks tunniks külma. Torka kahvliga tainasse augud ja küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Lõika sibulad tükkideks ja kuumuta mõni minut õlis. Lisa purustatud küüslauguküüned ja kuubikuteks tükeldatud paprika. Lase mõni minut pannil pehmeneda. Maitsesta segu musta pipra, ürdisoola ja punega. Lõika ka tomatid kuubikuteks ja vala pooled neist pirukapõhjale. Vala peale soe köögiviljasegu. Lisa ülejäänud tomatid ja juustukuubikud ning puista üle tükeldatud peterselliga. Raputa peale musta purustatud pipart. Klopi munad lahti ja sega hulka koor. Vala segu vormi ja laota peale oliivid. Küpseta ahjus 200°C juures. Jälgi, et pirukas ei tõmbuks pealt liiga pruuniks. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee