Vene köök
15. märts 2011, 12:42

Suured friteeritud pelmeenid

Suured friteeritud pelmeenid ehk gruusia tsheburekid

Tainas: 1 muna500 g jahu2 dl soolast vett Täidis: 500 g kodust hakkliha3 sibulatpipart ja soola külma vett või piima Mõõda jahu lauale, vajuta kuhja sisse auk ja vala sinna muna. Näpi muna tainasse ja lisa vesi. Näpi tainast seni, kuni tekib ühtlane tainas. Sõtku tainas hoolega läbi ja pane tunniks ajaks toidukilesse mähituna tõmbuma. Lase sealiha koos sibulatega läbi hakklihamasina, maitsesta soola ja pipraga. 15 minutit enne praadimise algust lisa segusse nii palju vett, et segu muutuks paksu hapukoore sarnaseks.  Jaga tainas kolmeks, rulli sellest parajad jupid ja rulli need lahti. Lõika tainast umbes 15 cm läbimõõduga kettad, pane ühele servale hakklihasegu ja näpi servad kinni. Enne võid tainaservi määrida külma veega, siis peaks need hästi kinni kleepuma. Keeda puljongis valmis (pelmeenid tõusevad pinnale) ja küpseta üle kuumas õlis (vt teema Friteerimine).