Hommikusöögi retseptid

Praekaste 

Maire Suitsu, 2. september 2009, 11:06
Praekaste Jaan Heinmaa
Praekastmest rääkides mõeldakse meil tavaliselt kastet, mille valmistamiseks on kasutatud lihast väljaimbunud vedelikku. Lahtiselt ahjupannil või sellele asetatud restil küpsetamisel valguvad lihamahl ja rasv panni põhjale, kust see väga kiiresti aurustub, tahked jäägid aga kõrbevad panni külge ning nende maitse on päästmatult rikutud. Selle vältimiseks peab panni põhjale üsna tihti lisama keeva vett või eelistama kotis küpsetamist.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 sl õli või selitatud võid
5 dl veega segatud praeleent
3 sl jahu
1 -2 tk tume lihaleemekuubik
(või maitse järgi vedelat lihafondi)
3 sl rõõska koort või tugevamaitselist punast lauaveini või paar sl kanget kohvi
purustatud must pipar

Valmistamine
Kuumuta rasv keedunõus või pannil, lase tal kergelt pruunistuda, raputa või sõelu juurde jahu; kuumuta pidevalt segades helepruuniks. Hakka siis kohe lisama vedelikku, samal ajal kogu aega labidakesega segades; pudenda juurde ka leemekuubik(ud), lisa koor või vein; lambalihakastmesse sobib hästi ka kohv. Sega labidakesega või klopi vispliga hästi ühtlaseks, tükkide tekkimisel suru kaste läbi tiheda sõela. Keeda kastet küpse maitse saavutamiseks väikesel kuumusel vähemalt 10 minutit, maitsesta alles siis lõplikult.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee