Kogus: ühele
Koostisosad
3 sl õli või selitatud võid
5 dl veega segatud praeleent
3 sl jahu
1 -2 tk tume lihaleemekuubik
(või maitse järgi vedelat lihafondi)
3 sl rõõska koort või tugevamaitselist punast lauaveini või paar sl kanget kohvi
purustatud must pipar
Valmistamine
Kuumuta rasv keedunõus või pannil, lase tal kergelt pruunistuda, raputa või sõelu juurde jahu; kuumuta pidevalt segades helepruuniks. Hakka siis kohe lisama vedelikku, samal ajal kogu aega labidakesega segades; pudenda juurde ka leemekuubik(ud), lisa koor või vein; lambalihakastmesse sobib hästi ka kohv. Sega labidakesega või klopi vispliga hästi ühtlaseks, tükkide tekkimisel suru kaste läbi tiheda sõela. Keeda kastet küpse maitse saavutamiseks väikesel kuumusel vähemalt 10 minutit, maitsesta alles siis lõplikult.
Kommentaarid (0)