22. aprill 2005, 12:10
Sibulasupp viljateradega
See supp on suurepäraseks näiteks keedetud viljaterade kasutamisest. Võid kasutada erinevaid vilju, aga kaeraterad maitsevad selles supis eriti hästi.
4 sibulat2 sl õli1,5 tl karrit2 dl keedetud kaerateri1 l keeva vett jahvatatud muskaatisoola ja/või ürdisoola1 dl 10% hapukoortpeenestatud siledaid petersellilehti Lõika kooritud sibulad peeneks; kuumuta keedunõu põhjas õliga läbipaistvaks. Kalla peale kuum vesi, aja keema ja keeda väikesel tulel 5 minutit; seejärel lisa juurde maitseained ja keeda veel 5 minutit. Pane potti ka keedetud kaeraterad ning lase supil uuesti keema tõusta. Serveerimisel raputa peale hakitud petersellilehti ja tõsta igasse taldrikusse kuhjaga lusikatäis hapukoort.
Kommentaarid (0)