Väherasvased toidud
22. aprill 2005, 11:54

Tervisesalat teradega

Toredalt värviline, tervislik ning ka väga maitsev salat, kus kõik maitsed omavahel üksteist täiendavad ja üksteisele ka parasjagu kontrasti pakuvad.

2 dl keedetud teri1 l peeneteks ribadeks lõigatud peakapsast1 punane paprika1 kollane paprika1 punasibul Kaste:1 sl valgeveiniäädikatvõi sidrunimahla2 sl vettveidi soola1 tl sinepit3 sl õli1 dl naturaaljogurtit Pane kapsaribad suurele sõelale ja kalla 2…3 liitrit keeva veega üle; seejärel kalla kohe üle samasuure koguse jääkülma veega lase hästi nõrguda. Niisugusel töötlemisel muutub kapsas ka ilma tavapärase tampimiseta pehmeks ja mahlaseks ning saab ka veidi mahedama maitse. Lõika puhastatud paprikakaunad peenikesteks ribadeks, sibul õhukesteks rõngasteks. Sega kõik salatikomponendid omavahel kergelt läbi ja laota vaagnale või lamedasse kaussi. Sulata sool vees, lisa äädikas (või sidrunimahl), sinep ja õli; klopi kaanega purgis hästi segamini. Kalla purgi sisu väikesse anumasse, lisa jogurt ja klopi kõik kahvliga segamini; nirista salat kastmega üle.