Lõunasöögi retseptid

Aedoad sibulate ja seentega 

Toidutare, 18. aprill 2005, 18:46
Ühepajatoit. Hautatud aedoad sibulate, tomatite ja seentega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Aeduba ehk Türgi uba
4 tk (kartul)
4 dl vesi
3 tk Sibul
3 tk Porrulauk
300 g värsked seened
2 dl või soolatud seened
2 sl rasv või margariin
3 tk Tomat
2 sl või tomatipüree
1 tl vürtsikaste
maitseroheline
2 sl hapukoor või kohupiim

Valmistamine
Aedoad pannakse keeva, soolaga maitsestatud vette ja keedetakse 10-15 minutit. Sibulad ja porrulaugud lõigatakse ketasteks, seened hakitakse ning hautatakse üheskoos rasvas pehmeks. Tükeldatud tomatid või tomatipüree ja vürtsikaste segatakse seenete hulka hautamise lõpul. Seened ja sibulad segatakse aedubadega ja hautatakse veel 10-15 minutit. Valmis toidule lisatakse hakitud maitseroheline ja hapukoor või kohupiim. Toitu võib teha ka kartulitega, sel juhul keedetakse kartulid koos aedubadega. Värskete aedubade asemel võib võtta konserveeritud aedube, sel juhul lisatakse aedoad hautatud seente ja sibulate hulka koos tomatipüree ja vürtsikastmega ning kuumutatakse üheskoos, kuni toit on läbini kuum - 12-15 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee