Lõunasöögi retseptid

Kreveti-anšoovise võileivatort 

Toidutare, 7. november 2008, 10:21
Kreveti-anšoovise võileivatortFoto: Jaan Heinmaa
Muna-anšoovise ja krevetitäidis sobivad võrratult saiakihtide vahele, pakkudes koos jääsalati ja tomatiga mõnusaid maitseelamusi.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 tk röstisai
200 g *kooritud krevetid
200 g majonees
1 sl ketšup
3 tk keedetud muna
2 karpi Anšoovis
1 tk jääsalat
poole sidruni mahl
4 tk Tomat
sool
Must pipar
kaunistamiseks:
400 g paksem majonees (nt Hellmans Real)
4 tk konserveeritud minimaisitõlvik
0.5 tk Paprika
1 tk Avokaado
või
2 tk Laim

Valmistamine
Krevetitäidise valmistamiseks keeda krevette 2-3 minutit ja lase jahtuda. Lõika krevetid väikesteks tükkideks, sega ketšupi ja 200 g majoneesiga. Muna-anšoovisetäidise jaoks haki munad, sega tükeldatud anšoovistega ja sega saumikseriga ühtlaseks. Salatitäidise tegemiseks pese ja nõruta salat, lõika peenikesteks ribadeks ja sega sidrunimahlaga. Lõika tomatid viiludeks. Tordi kokkupanekuks aseta alusele 6 saiaviilu (3 viilu kahes reas) ja kata tomatilõikudega. Maitsesta soola ja pipraga. Lao peale teine kiht saiaviile, kata jääsalatiribadega. Lao kolmas kiht saiaviile ning kata muna-anšoovise täidisega, seejärel pane neljas kiht saiaviile ja krevetitäidis. Kata kogu tort majoneesiga. Kaunista avokaadi (või laimi) koorest ning paprikast lõigatud ribade ja lehekestega.