Lõunasöögi retseptid
17. aprill 2005, 14:58

Tomatišarlott

Pidulikule külmlauale sobiv roog, mida kesksuvel võib serveerida ka lõunaroana, pakkudes kõrvale keedetud värskeid kartuleid.

Kogus: ühele

Koostisosad
8 tk Tomat
6 tl želatiin
2 sl sidrunimahl
4 sl vesi
4 dl hapukoor 10%
200 g keedusink
1 kimbuke Murulauk
1 peotäis lehti Basiilik (värske)
2 dl rõõsk koor 35%
sool
Must pipar

Valmistamine
Vooderda väiksem lahtikäiv koogivorm kahe ristamisi asetatud toidukilepaaniga, jättes otsad pikalt üle rippuma. Paisuta želatiini lahjendatud sidrunimahlas, sulata veevannis. Hoia tomateid sõelaga 20 sekundit keevas vees, tõmba koor maha. Lõika põigiti 0,5 cm paksusteks viiludeks, vooderda nendega korrapäraselt vormi põhi ja küljed. Osa tomativiile jäta roa katmiseks. Haki murulauk, basiilik ja sink hästi peeneks, sega kokku toasooja hapukoore ja vahustatud rõõsa koorega. Maitsesta soola ja pipraga, lisa peene nirena leige želatiinilahus. Kalla segu vormi ja lase külmas kergelt tarduda. Kata šarloti pind tomativiiludega, tõsta kileribad roa peale ning lase 4-6 tundi või järgmise päevani tarduda. Serveerimisel eemalda vormi lahtikäiv serv, tõmba kile kuni vormi põhjani lahti. Kata šarlott vaagnaga ja pööra koos ringi, eemalda vormi põhi ja kile.