Võileivade retseptid
17. aprill 2005, 14:37

Tarretatud juustutort näkileivaga

Sinihallitusjuustu võib selles toredas suupistes asendada ka mõne mahedama juustuga, näiteks fetaki või peenelt riivitud emmentali juustuga.

Koostisosad
200 g täistera-näkileib
3 dl vesi
1 tk köögiviljapuljongi kuubik
3 tl želatiinipulber
1 dl vesi
300 g *kodujuust
200 g sinihallitusjuust
3 dl 35% rõõsk koor
4 tl želatiin
2 dl valge kuiv vein või hapu õunamahl
kaunistamiseks:
200 g Viinamarjad
100 g Kreeka pähklid

Valmistamine
Kata lähtikäiva vormi põhi küpsetuspaberist kettaga, peenesta näkileib köögikombainis. Valmista puljong ja jäta jahtuma. Sega želatiin veega, lase paisuda ning sulata kuumaveevannis. Sega vedelik puljongi hulka, kalla leivapuru peale ja sega hästi läbi. Tõsta segu vormi ning suru ühtlase kihina laiali. Pane vorm katte valmistamise ajaks külmkappi. Täidiseks suru toasoe kodujuust läbi jõhvsõela, sega kokku pudendatud hallitusjuustuga. Sega želatiinipulber veini või mahlaga, lase paisuda ning kuumuta kuumaveevannis. Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega želatiinilahus kloppides täidisesse; ühtlase sametise konsistensi saamiseks võid teha seda sauseguriga. Viimasena kalla segu peale vahukoor ja tõsta lusikaga alt ülespoole õrnalt segamini. Kalla segu kohe tordipõhja peale ja vii külma. Serveerimisel kaunista tort tervete või pikisuunas poolitatud viinamarjade ja poolitatud Kreeka pähklitega.