Salati retseptid

Mimoosimunad karrimajoneesiga 

Toidutare, 7. november 2008, 10:40
Mimoosimunad karrimajoneesiga Jaan Heinmaa
Hõrgutav ja efektne piduroog, mis tavalisest veidi suurema askeldamise igati ära tasub.

Kogus: ühele

Koostisosad
8 tk muna
1 sl õli
1 sl Karri
2 dl paksendatud majonees
sibulapulber
2 dl *pikateraline riis
50 g rosinad
100 g kuivatatud aprikoosid
100 g kreeka pähklid
2 sl *sidrunimahl
sool
Must pipar
1 dl oliivõli

Valmistamine
Keeda mune 8 minutit, jahuta külmas vees ja eemalda koored. Kuumuta karripulbrit madalal kuumusel õlis 1 minut, lase jahtuda ja sega siis koos sibulapulbriga majoneesi hulka. Keeda riis, kalla sõelal keeva veega üle, lase nõrguda ja tõsta kaussi. Sega sidrunimahl soola ja pipraga, vispelda vähehaaval juurde õli. Kalla kaste kohe kuuma riisi peale. Lisa rosinad, tükikesteks lõigatud pähklid ja aprikoosid, sega läbi ning lase jahtuda. Laota salat ümmargusele vaagnale. Pane 6 muna tervelt või pikuti pooleks lõigatuna, lõikepind allpool, õiekujuliselt salati peale ja tõsta neile majoneesi. Suru ülejäänud kahe muna rebud läbi sõela ning tõsta majoneesi peale. Munavalged haki noaga peeneks ja pane salati keskele. Serveeri umbes tunni pärast.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee