KeelesalatFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
7. november 2008, 10:35

Keelesalat

Keel asendab edukalt liha või sinki ka mahedamatest ainetest kokku pandud segasalatites.

Kogus: ühele

Koostisosad
roheline salat
2 tk keedetud seakeel
4 tk keedetud kartul
1 tk pisike porru
0.5 tk pikk kurk
1 tl sool
1 tl suhkur
2 dl *hapukoor
2 sl majonees
1 tl õunaäädikas
sool
jahvatatud valge pipar
2 sl peenestatud petersellilehed
purustatud must pipar

Valmistamine
Eemalda keedetud keeltelt nahk ja lõika diagonaalselt õhukesteks viiludeks. Veisekeel viiluta ristikiudu, eriti suured lõigud poolita. Värske kurk ja tavalisest veidi kõvemaks jäetud kartulid lõika pikkadeks kangideks, porru valge osa õhukesteks rõngasteks. Pane kurgiribad kaanega karpi, raputa üle soola ja suhkruga ning sule kaas. Raputa karpi, kuni kurgi viljaliha muutub läbipaistvaks. Tõsta kartul ja porru kaussi, kalla juurde kurgiribad koos vedelikuga ning sega läbi. Kata neli taldrikut ribadeks lõigatud salatilehtedega, aseta peale keeleviilud ja nende kõrvale aedviljasalatit. Klopi kokku kastmeained ja nirista kaste salatile. Raputa peale purustatud musta pipart ja serveeri kohe, et keel ei kuivaks.