Heeringas teki allFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
7. november 2008, 10:16

Heeringas teki all

Selle kihiti laotava salati pead valmis tegema eelmisel päeval, et heeringas saaks end teki all "korralikult välja magada" (ehk salat maitsestuda). Hea on kasutada klaaskaussi, siis tulevad värvid kenasti esile.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g Heeringas
2 tk Sibul
8 tk kartul
3 tk marineeritud kurk
3 tk keedetud muna
500 g keedetud peet
MARINAAD
3 dl Vesi
2 tl Äädikas 30%
2 tl Suhkur
KASTE
250 ml Majonees
250 ml Hapukoor
3 tl Aroomisool
0.5 tl Pipar

Valmistamine
Lõika sibulad väikesteks tükkideks, kalla marinaadiga üle ja jäta vähemalt kaheks tunniks kaane alla seisma. (NB! Kui valmistad marinaadi keeva veega, jäta sibulad kaane alla maitsestuma vaid pooleks tunniks.) Keeda kartulid ja pane jahtuma. Sega kokku kastme ained, maitsesta soola ja pipraga. Tükelda heeringas ning lao kausi põhja. Nõruta marinaadis kibeda maitse kaotanud sibulad ja vala heeringatele. Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks, pane sibulate peale. Kata kastmekihiga. Tükelda kurgid ja lao järgmiseks kihiks. Seejärel pane keedetud hakitud munad ning lõpuks jämedalt riivitud peet. Kata pealt ohtra kastmega ja torka sisse augud, et kaste saaks alla valguda. Jäta järgmise päevani külmkappi maitsestuma.