Lõunasöögi retseptid

Keelemedaljonid 

Toidutare, 14. aprill 2005, 23:48
Tarretis kindlustab lisaks efektsele välimusele lihalõikude säilimise ka siis, kui need pikka aega pidulaual seisavad.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 tk keedetud seakeel
1 l *selge lihaleem
10 tl želatiinipulber
3 sl valge kuiv vein
OLIIVID
käharpetersell
rohelised herned
keedetud porgand (või vutimunad)

Valmistamine
Paisuta želatiin 2 dl külma leemega, sulata kuumaveevannis ja sega kokku ülejäänud vedelikuga. Kalla külmkapis seisnud lameda anuma põhjale paari millimeetri paksune kiht tarretiseleent ja lase tarretuda. Lao keeleviilud korrapäraste vahedega tarretisele, kaunista oliivirõngaste, käharpeterselli, roheliste herneste, keedetud porgandist lõigatud lillede või keedetud vutimunadega. Kalla ettevaatlikult vähese tarretiseleemega üle, et kaunistus jääks paigale. Lase külmas tarduda ning kata siis ülejäänud leemega. Lõika lainelise terava noaga portsjoniteks, serveeri külmlaual. Soovi korral võid portsjonid valmistada ka väikestesse portsjonianumatesse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee