Toidukordade retseptid

Juustutäidisega avokaadod 

Toidutare, 7. november 2008, 10:30
Juustutäidisega avokaadod Jaan Heinmaa
Selle efektse eelroa jaoks sobivad avokaadod, mille viljaliha pöidlaga vajutades juba kergelt vetrub. Hoides vilju poolavatud paberkotis toatemperatuuril, saavutavad need vajaliku küpsuse paari päevaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 tk küps avokaado
2 sl sidrunimahl
200 g sinihallitusjuust
100 g kreeka pähkli tuumad
sool
jämedalt jahvatatud pipar
kaunistamiseks petersell

Valmistamine
Kõigepealt poolita pikuti avokaadod. Selleks lõika viljad kuni kivini läbi, seejärel pööra pealmist poolt nagu purgikaant. Eemalda kivi ja uurista viljaliha koorest lusikaga välja, jättes alles sentimeetripaksuse kihi. Värvimuutuse vältimiseks pintselda seda kohe sidrunimahlaga. Väljaõõnestatud viljaliha piserda samuti sidrunimahlaga ning vajuta kahvliga katki. Sega juurde murendatud sinihallitusjuust ja pähklitükikesed, maitsesta. Lase segul paar tundi jahedas maitsestuda ja täida siis koorikud. Kaunista peterselliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee