Ameerika köök
14. aprill 2005, 23:06

Brownies mandlilaastudega

Ameerikast pärit kuulsas šokolaadikoogis on ohtralt mandlilaaste, mis muudavad koogi hästi lõigatavaks. Õhukindlalt suletud karbis säilivad koogid mitu päeva.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 g tume mõrušokolaad
200 g või
2 tk muna
2.5 dl fariinsuhkur
1 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
200 g mandlilaastud

Valmistamine
Kuumuta ahi 170°C-ni. Vooderda kandilise 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja võita servad. Sulata kastrulis või ja šokolaad. Vahusta munad heledaks vahuks, lisa fariinsuhkur ja sega jahtunud šokolaadisegusse. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning sõelu ülejäänud massi hulka. Lõpuks sega õrnalt juurde mandlilaastud. Vala segu vormi ja küpseta 40 minutit. Jahuta vormis täielikult ning kummuta lauale. Lõika kook esmalt neljaks ruudukujuliseks tükiks ja seejärel veel kord neljaks ruudukujuliseks tükiks. Lõpuks lõika tükid diagonaalselt pooleks. Antud kogustest saab 32 tk.