Küpsetised

Oliivipirukas 

Toidutare, 15. jaanuar 2008, 14:31
Oliivipirukas
Oliivipirukas on teravate elamuste otsijate lemmik veini kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g või
4 dl jahu
3 sl vesi
2 tk *kollane sibul
2 tk Punane sibul
1 tk Porrulauk
2 sl oliivõli
1 tl Rosmariin
4 tk muna
1.5 dl piim
2 dl hapukoor
1 dl värskelt riivitud parmesani või muu tugevamaitseline juust v. muu kõva juust
200 g mustad kivideta oliivid (soovitatavalt küüslaugumarinaadis)
140 g sinihallitusjuust

Valmistamine
Haki või ja jahu. Lisa vesi ja näpi tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Pane 30 minutiks külma. Koori sibulad ja lõika viiludeks, lõika porru ratasteks. Kuumuta sibulaid ja porrut nõrgal kuumusel õlis. Puista üle rosmariiniga. Vahusta omavahel munad, piim, hapukoor ja riivjuust. Küpseta pirukapõhja ahjus 225°C juures 8-10 minutit. Vala sibulad ja tükeldatud oliivid eelküpsetatud põhjale ning murenda peale sinihallitusjuust. Vala üle muna-piima seguga. Küpseta ahju allosas 225°C juures 40 minutit. Serveeri soovitatavalt soojana. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee