Küpsetised

Tomatimaitseline juustupirukas 

Toidutare, 4. jaanuar 2008, 15:56
Tomatimaitseline juustupirukas 
Erinevad juustud annavad pirukale huvitava maitsenüansi. Sobib suurepäraselt klaasi veini kõrvale ja maitseb kõige paremini otse ahjust võetuna.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl nisu (või sepiku) jahu
0.5 tl sool
120 g või
1.5 sl sidrunimahl
2.5 sl külm vesi
2 sl *oliivõli
2 tk Porrulauk
2 küünt Küüslauk
3 tk suur tomat
2 tl Basiilik (kuivatatud)
3 tk muna
3.5 dl vahukoor
sool
Valge pipar
120 g brie juust
1 tk suur tomat
1 dl riivjuust (näiteks emmentali)
2 sl parmesani v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Haki jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja nii palju vett, et moodustuks tainapall. Pane pooleks tunniks külma. Vooderda 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja ääred tainaga. Toesta ääred fooliumiga ja küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit. Täidise jaoks lõika porru rõngasteks ja tomatid kuubikuteks. Kuumuta porrut mõni minut õlis. Lisa tomat ja purustatud küüslauguküüned. Tõsta kuumust ja kuumuta veel mõni minut. Sega hulka basiilik ja võta pott tulelt. Nõruta vedelik ära ja lase jahtuda. Vahusta munad, lisa koor, sool ja pipar. Riputa pirukapõhjale riivjuustu ja vala peale tomati-porru segu. Pane peale brie juustu kuubikud. Vala üle muna-koore seguga. Laota peale tomativiilud ja raputa üle parmesaniga. Küpseta veel 40 minutit või kuna munad on hüübinud. Lase enne vormist väljavõtmist 10-15 minutit jahtuda. Serveeri rohelise salati ja singiviiludega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee