Küpsetised

Krõbe peekonipirukas 

Toidutare, 15. märts 2011, 13:09
Krõbe peekonipirukas
Kõige kergema vaevaga saad plaaditäie maitsvat pirukat juba valmis lehttainast, veelgi maitsvam on see aga loomulikult isetehtud tainast.

Kogus: ühele

Koostisosad
800 g lehttainas
3 dl või nisujahu
1 tl sool
3 dl vesi
5 sl küüslaugumaitseline oliivõli
100 g *toorsuitsupeekon
4 tk suurem tomat
1 tk Rullkõrvits
2 sl oliivõli
sool
Must pipar
2 tl suhkur
4 küünt Küüslauk
4 tk suvisibul
6 lehte basiilikuleht
100 g parmesani (või muu tugevamaitseline ) juust v. muu kõva juust

Valmistamine
Kata ahjuplaat lahtirullitud lehttainaga või valmista tainas ise. Selleks sega nisujahu soola ja poole veekogusega. Jäta hetkeks seisma. Sega tainasse ka küüslaugumaitseline õli (kui seda pole, kuumuta oliivõlis purustatud küüslauku). Lisa veel nii palju vett, et tainas püsiks koos. Kata ahjuplaat tainaga. Küpseta pirukapõhja ahjus 200°C juures 10 minutit. Lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Tõsta kõrvale. Tükelda tomatid, suvikõrvits ja küüslauk. Kuumuta pannil õlis koos suhkruga, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud suvisibulad. Tõsta täidis eelküpsenud piruka põhjale ja riputa üle riivitud parmesani juustuga. Küpseta veel 15 minutit. Kaunista basiilikulehtedega.Antud retsept on mõeldud kuuele sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee