Väikesed tomatipirukadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. detsember 2008, 13:28

Väikesed tomatipirukad

Suvisel ajal saab lihtsa vaevaga kerge lõuna- või õhtusöögi, kui serveerid soojade pirukate kõrvale värsket salatit. Väikesed pirukad sobivad ka eelroaks. Soovi korral raputa peale riivitud (parmesani) juustu.

Koostisosad
800 g lehttainas
10 tk värske piparmündileht
15 tk värske basiilikuleht
2 küünt Küüslauk
6 sl oliivõli
Cayenne'i pipar
4 tk keskmine tomat

Valmistamine
Jaga tainas kuueks ja rulli igast ümmargune 15 cm läbimõõduga ring. Laota ahjuplaadile küpsetuspaber ja tõsta lehttainaplaadid sinna peale. Sega väikeses kausis tillukesteks tükkideks rebitud piparmünt ja basiilik, purustatud küüslauguküüned, oliivõli, 0.25 tl soola ja Cayenne´i pipar. Lõika tomatid viiludeks. Määri supilusikatäis segu igale pirukapõhjale (jäta ääred vabaks) ja kata tomativiiludega. Maitsesta soola-pipraga. Tilguta peale veel veidi õlisegu. Küpseta ahjus 200°C juures 15-20 minutit, kuni pirukad on krõbedad. Antud kogustest saab 6 pirukat.