Küpsetised

Kaneeli-kirsipirukas 

Toidutare, 12. detsember 2008, 09:22
Kaneeli-kirsipirukas Jaan Heinmaa
Kaneel teeb sellest kirsipirukast tõelise hõrgutise. Valmista kook eelmisel päeval, siis on seda parem lõigata.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl nisujahu
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
1 dl suhkur
1 tk muna
4 sl piim
100 g või
350 g *kirsid
1 dl *jahu
0.25 tl Kaneel (jahvatatud)
2 sl suhkur
25 g või

Valmistamine
Sega omavahel jahu, kaneel ja suhkur. Tee keskele süvend ja vala sinna sulatatud või, piim ja munad. Sega ühtlaseks tainaks. Võid kasutada ka mikserit. Suru tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Puhasta kirsid kividest, laota põhjale ja suru pisut tainasse. Sega katteained nii, et segad võikuubikud näppude vahel ülejäänud ainetega. Sega seni, kuni saad purutaolise massi. Raputa kirssidele. Küpseta ahjus 175°C juures 30-35 minutit, kuni tikk jääb tainasse torgates kuivaks. Lase jahtuda. Serveerides raputa üle tuhksuhkruga. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee