Küpsetised

Tikri plaadipirukas 

Toidutare, 13. juuli 2008, 10:38
Tikri plaadipirukas 
Hapukas südasuvine pirukas. Tikrid võid asendada suviste marjade või esimeste õuntega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl hapukoor
4.5 dl jahu
250 g või
1 l *tikrid
3 sl Riivsai
3 sl fariinsuhkur
2 sl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Haki jahu ja või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks tainaks. Pane 30 minutiks külma. Rulli pool tainast põhjaks ja pane peale tikrid. Puista üle riivsaia, fariinsuhkru ja kaneeliga. Rulli teine pool tainast katteks peale. Torka kahvliga tainasse mõned augud ja määri pealt munaga. Küpseta ahjus 200°C juures 25 minutit. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee