Toscakattega puuviljapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
15. detsember 2008, 13:32

Toscakattega puuviljapirukas

Plaaditäiest mahlasest puuviljapirukast saab söönuks suur seltskond. Serveeri pirukat jahtunult.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g lehttainas
1 purk *virsikukompott (820 g)
2 purki ananassitükid omas mahlas (227 g)
150 g *või
100 g mandlilaastud
1 dl suhkur
4 sl nisujahu
4 sl piim
1 dl hele siirup

Valmistamine
Tõsta tainas ahjuplaadile (vajadusel rulli). Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Nõruta puuviljad korralikult ja lõika väikesteks tükkideks. Lao eelküpsenud pirukapõhjale. Sulata või kastrulis. Sega juurde suhkur, jahu ja mandlilaastud. Mõõda hulka siirup ja piim ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades keemiseni. Võta pliidilt ja tõsta lusikaga puuviljadele. Küpseta veel 10 minutit. Lase jahtuda, siis on pirukat kergem lõigata. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.