Küpsetised

Toscakattega puuviljapirukas 

Toidutare, 15. detsember 2008, 13:32
Toscakattega puuviljapirukas Jaan Heinmaa
Plaaditäiest mahlasest puuviljapirukast saab söönuks suur seltskond. Serveeri pirukat jahtunult.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g lehttainas
1 purk *virsikukompott (820 g)
2 purki ananassitükid omas mahlas (227 g)
150 g *või
100 g mandlilaastud
1 dl suhkur
4 sl nisujahu
4 sl piim
1 dl hele siirup

Valmistamine
Tõsta tainas ahjuplaadile (vajadusel rulli). Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Nõruta puuviljad korralikult ja lõika väikesteks tükkideks. Lao eelküpsenud pirukapõhjale. Sulata või kastrulis. Sega juurde suhkur, jahu ja mandlilaastud. Mõõda hulka siirup ja piim ning kuumuta tasasel tulel pidevalt segades keemiseni. Võta pliidilt ja tõsta lusikaga puuviljadele. Küpseta veel 10 minutit. Lase jahtuda, siis on pirukat kergem lõigata. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee