India köök
12. aprill 2005, 13:36

Kanacurry

Karriga maitsestatud kanaroog

1 keskmine broiler3 sl õli2 sibulat2 suurt kõva õuna2 küüslauguküünt0,5 tl jahvatatud kaneeli0,5 tl jahvatatud muskaati2 tl karrit2 tomatit1 purk kookospiima2 sl sidrunimahla1 dl rõõska koort  Lõika kana portsjontükkideks, eemaldades kere küljest kõigepealt jalad, seejärel tiivad ja viimasena mõlemad rinnafileed. Poolita jalad liigese kohalt ning lõika fileed põigiti kaheks. Aja õli suures hautamisnõus keskmisel kuumusel tuliseks, lisa peenestatud sibul, tükeldatud õun, noaga peenestatud küüslauguküüned, kaneel ja muskaat. Kuumuta segades mõned minutid, seejärel lisa kanatükid ja karri ning kuumuta veel 5 minutit, kanatükke üks kord keerates. Lisa kooritud tomatite tükeldatud viljaliha ja kookospiim ning hauta kaane all 40 minutit. Lisa sidrunimahl ja koor ning lase siis ilma kaaneta ägedalt keeda, kuni kaste saavutab meelepärase paksuse. Maitsesta soolaga. Paku juurde keedetud riisi.