Lõunasöögi retseptid

Tabbouleh 

Toidutare, 12. aprill 2005, 08:43
See maitsev salat pärineb Liibanonist, kus seda serveeritakse külma eelroana. Salat pakitakse rohelise salati lehtedesse ja süüakse sõrmede vahelt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
62.5 g Bulgur
1.25 dl keev vesi
125 g küpsed tomatid
62.5 g Sibul
Piparmünt
Petersell
sool
pipar
0.25 dl oliiviõli
0.25 dl sidrunimahl

Valmistamine
Kalla bulgur suurde kaussi ja lisa keev vesi väikeste portsjonite kaupa sedavõrd, kuidas see tangudesse imendub. Lase pärast viimase veeportsjoni lisamist 5 minutit seista ning tõsta seejärel kahvliga õhuliseks. Lisa peenestatud tomatid koos nendest imbunud vedelikuga, peenestatud sibul ja maitseürdid, oliiviõli, sidrunimahl ning soola ja pipart. Sega tabbouleh (hääldus:tabulee) põhjalikult läbi ja lase enne serveerimist jahedas kohas 3 tundi seista, paar-kolm korda põhjalikult segades.