Küpsetised

Juustu-kartulipirukas 

Toidutare, 5. aprill 2009, 09:46
Juustu-kartulipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kes armastab teravaid elamusi, valmistagu pirukas sinihallitusjuustuga, kellele teravus ei meeldi, kasutagu mahedamaitselist eestimaist juustu.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
125 g või
3.5 dl nisujahu
sool
2 sl külm vesi
TÄIDIS
750 g Kartul (keedetud)
2 dl piim
1 tl kuivatatud tüümian
2 dl hapukoor
2 tk muna
2 tk munakollane
150 g sinihallitusjuust
2 dl eestimaine juust
0.5 tl sool
Must pipar
4 küünt Küüslauk

Valmistamine
Haki või ja jahu, lisa veidi soola ja haki ühtlaseks massiks. Lisa vesi ja sega kiirelt tainaks. Rulli ümmarguseks kettaks ja kata 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ning ääred tainaga. Pane 30 minutiks külma. Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori ja viiluta ka küüslauguküüned. Pane küüslauguküüned koos tüümiani ja piimaga kastrulisse ning keeda 1 minut. Võta tulelt ja lase jahtuda. Küpseta põhja ahjus 200°C juures 15 minutit. Sega omavahel munad, hapukoor, munakollased, murendatud hallitusjuust ja riivjuust. Sõelu piimast välja küüslauk ja tüümian ning vala piim juustusegu hulka. Maitsesta soolaga. Pane kartuliviilud eelküpsetatud põhjale, vala üle juustukastmega ja raputa peale musta pipart. Küpseta ahjus 175°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.