Kiudainerikkad toidud

Pirni-sinihallitusjuustupirukas 

Toidutare, 26. november 2008, 12:40
Pirni-sinihallitusjuustupirukas
Maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Sobib hästi esimeseks käiguks pidulikule lõuna- või õhtusöögilauale, aga ka mõnusaks suupisteks klaasi veini juurde.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
125 g Või
3 dl Jahu
2 dl Hapukoor
3 tk Muna
125 g Sinihallitusjuust
0.5 tl Sool
Must pipar
4 tk Küps pirn
25 g kaunistuseks kreeka pähklid
1 sl sulatatud või pirnide määrimiseks

Valmistamine
Hõõru pehme või ja jahu tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane 20 minutiks külma. Küpseta 225°C juures ahjus 10 minutit. Sega hapukoor ja lahtiklopitud munad, murenda hulka sinihallitusjuust. Sega hoolikalt ja maitsesta soola ning pipraga. Vala segu põhjale. Lõika pirnid viiludeks ja lao täidisele. Määri pirniviile sulatatud võiga. Kaunista kreeka pähklitega. Küpseta 200°C juures ahjus 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee