Küpsetised

Porgandipirukad 

Toidutare, 4. jaanuar 2008, 15:42
Porgandipirukad 
Mõnusad pisikesed pirukad, mida on hea näpu vahelt ampsata.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g või
4 dl jahu
250 g kohupiim
0.5 tl sool
0.75 dl *riis
1 dl vesi
3 dl piim
3 tk keedetud porgand
0.5 tl sool
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.25 tl Valge pipar
määrimiseks muna

Valmistamine
Näpi või jahu hulka, lisa sool ja kohupiim ning sega ühtlaseks tainaks. Hoia soovitatavalt paar tundi külmas. Keeda riisi vees umbes 5 minutit, lisa piim ja hauta puder pehmeks. Keeda porgandid, püreeri ning lisa pudrule. Maitsesta soola, muskaatpähkli ja valge pipraga ning jahuta. Rulli tainas jahusel laual piklikuks tükiks. Tee pirukavormide või klaasi abil ümmargused kettad ja tõsta igale kettale supilusikatäis täidist. Tõsta servad piruka keskele ning vormi sõrmedega laineliseks. Määri pirukaid munaga ja küpseta ahjus 200°C juures 10-15 minutit.Antud kogustest saab 30 pirukat.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee