Küpsetised
6. aprill 2005, 17:44

Juustu-moonirullid

Pikantse juustu ja mooniseemnetega maitsestatud krõbedad filorullid maitsevad hästi klaasi veini kõrvale. Valmisküpsetatud rullid säilivad õhukindlalt suletud nõus toatemperatuuril kuni ööpäeva. Parimad on need aga leigelt.

Koostisosad
3 lehte filotainas
100 g või
50 g campanello juust
50 g parmesani v. muud kõvat juustu
5 sl mooniseemned

Valmistamine
Tõsta 3 lehte filotainast sulama. Kuumuta ahi 200°C-ni. Sulata või. Riivi juustud ja sega kausis koos mooniseemnetega. Tõsta esimene leht filotainast küpsetuspaberile. Pintselda peale kolmandik sulavõist ja puista peale neljandik juustusegust. Tee samamoodi ka ülejäänud tainalehtedega. Keera tainas pikemast otsast rulli. Pintselda üle sulavõiga ja puista peale juustusegu. Lõika 3 cm suurusteks tükkideks. Pane ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit. Antud kogustest saab 20 rulli.