Küpsetised

Räimepirukas 

Toidutare, 4. jaanuar 2008, 15:40
Räimepirukas 
Rohkelt kala sisaldav pirukas on tervislik ja maitsev. Paku seda õhtueineks koos värske salatiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g või
0.5 tl sool
250 g kohupiim
4 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
3 dl *keedetud riis
0.5 dl hapukoor
400 g räimefilee
1 tl sool
2 tk keedetud muna
hakitud till ja murulauk
määrimiseks muna

Valmistamine
Sega või, kohupiim, jahu, sool ja küpsetuspulber ühtlaseks tainaks. Rulli tainas laiali, tõsta servad keskele ja keera tainas pikuti pooleks. Rulli ja tee samamoodi veel paar korda. Siis pane tainas kaheks tunniks külmkappi. Rulli tainas piklikuks plaadiks. Plaadi ühele poolele pane keedetud riis, soolaga maitsestatud räimefileed, till, murulauk ja hakitud munad ning kalla üle hapukoorega. Tõsta teine tainapool täidisele ja keera serv piruka alla. Määri pirukat munaga, tee kahvliga kaunistuseks mõned sakid ning küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee