Küpsetised

Pekaanipähklipirukas 

Toidutare, 15. detsember 2008, 13:34
PekaanipähklipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Karamellimaitseline täidis teeb selle piruka maiasmokkade lemmikuks. Pekaanipähklid võid asendada ka kreeka pähklitega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g või
2.5 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 sl külm vesi
3 tk *muna
1.5 dl fariinsuhkur
0.5 tl sool
0.5 dl sulatatud või
2 dl siirup
3 dl pekaanipähklid

Valmistamine
Näpi omavahel toasoe või ja nisujahu, mille hulka on segatud küpsetuspulber. Lisa vesi ja sega tainas kiiresti ühtlaseks. Väldi üleliigset segamist. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Täidise valmistamiseks vahusta munade hulka suhkur, sool, sulatatud või ja siirup. Vala tainale ja lao peale pekaanipähklid. Küpseta 200°C juures ahjus 40 minutit. Kui täidis pole hüübinud, lülita ahi välja ja hoia pirukat veel ahjus. Serveeri toasoojana vanillijäätise või vahukoorega. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee