Küpsetised

Luksuslik õunapirukas 

Toidutare, 1. september 2008, 11:10
Luksuslik õunapirukas Jaan Heinmaa
Elegantne pirukas, millel on nii kaunis välimus kui ka erakordselt hea maitse.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl nisujahu
0.75 dl suhkur
2 tk munakollane
100 g või
1 sl piim
4 tk *õun
1 dl suhkur
0.5 dl vesi
2 tl vanillsuhkur
2 sl brändi
50 g või
4 tk *õun
2 sl sulatatud või
3 sl suhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Sega kõik taina komponendid köögikombainis ühtlaseks tainaks. Vajuta 26 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Pane külma. Täidise valmistamiseks koori ja puhasta õunad ning lõika väikesteks kuubikuteks. Pane koos suhkru ja veega potti. Keeda tasasel kuumusel 5 minutit. Sega hulka vanillsuhkur, brändi ja sulatatud või. Küpseta põhja 200°C juures ahjus 12 minutit. Toesta tainast fooliumga, et ääred küpsedes alla ei vajuks. Vala peale keedetud õunakuubikud. Katte jaoks koori õunad ja viiluta, laota kauni mustrina koogile. Nirista peale sulatatud või, raputa üle suhkru ja kaneeliga. Küpseta veel 30 minutit, kuni kook saab kauni värvi. Retsept on mõeldud kümnele sööjale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee